home check frame file logout arrow-circle-outline-left arrow-circle-outline-right arrow-left arrow-right chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up comment directory help-circle-outline login mail phone plus search user close facebook instagram twitter youtube linkedin2 check-colored frame-colored comment-colored directory-colored mail-colored user-colored plus-user-tag plus-user-tag-en

Nimimuutos: Suomen Liikemiesten Kauppaopistosta tulee Business College Helsinki

24.05.2018

Helsinki Business College Oy:n ylläpitämästä ammatillisesta oppilaitoksesta Suomen Liikemiesten Kauppaopistosta tulee Business College Helsinki. Nimi otetaan virallisesti käyttöön 1.8.2018, mutta olemme uudella nimellä esillä tapahtumissa ja medioissa jo kevään ja kesän aikana.

Oppilaitos on koko historiansa ajan kouluttanut ammattilaisia erityisesti pääkaupunkiseudun yritysten palvelukseen. Tänä päivänä se kouluttaa liiketoiminnan sekä tieto- ja viestintätekniikan ammattilaisia – peruskoulun päättävistä työssäkäyvien täydennyskoulutukseen sekä yritysten henkilöstökoulutukseen.

Toimintaympäristö muuttuu, myös oppilaitos muuttuu

Noin 10 vuotta sitten tehtiin päätös, että Helsinki Business College (perustettu 1881) ja Suomen Liikemiesten Kauppaopisto (perustettu 1898) yhdistyvät. Uudelle oppilaitokselle valittiin suomenkieliseksi nimeksi Suomen Liikemiesten Kauppaopisto ja englanninkieliseksi nimeksi Helsinki Business College.

Nyt toimintaympäristön muutoksen ansiosta myös oppilaitoksen on aika tehdä iso muutos. Selvitimme myös vuonna 2017 tehdyssä bränditutkimuksessa potentiaalisten asiakkaidemme näkemyksiä imagostamme ja nimestämme. Lisäksi ajan henki on viestittää tasa-arvoisesta yhteiskunnasta. Vaikka oppilaitos nyt uudistuu nimeään myöten, oppilaitoksen pitkät perinteet muistetaan.

Oppilaitoksen omistavat tasaosuuksin Helsingin seudun kauppakamari ja Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Säätiö.

Selkeä uusi brändi

Nimimuutos on osa laajempaa brändimuutosta.

Oppilaitos haluaa jatkossa olla yhä vahvemmin kansainvälistymiseen ja työelämän nopeaan muutokseen vastaava oppilaitos, sanoo rehtori Antti Loukola.

Uusi nimi on muodossa Business College Helsinki, mutta oppilaitos painottaa nimessään Business Collegea. Se sijaitsee Helsingissä, mutta sen toiminta-alue on laaja; se toimii myös virtuaalisesti ja kansainvälisillä kentillä.

Visuaalinen ilme kertoo oppilaitoksesta

Visuaalinen ilme viestii korkeatasoisesta ja kansainvälisestä oppilaitoksesta sekä modernista osaamisesta. Ilmeen päävärit ovat viininpunainen ja beige. Viininpunaisen nähdään symboloivan sivistystä ja vaurautta. Visuaalisen ilmeen typografia on moderni, mutta se kumartaa myös menneeseen ja viestii oppilaitoksen pitkästä historiasta.

Idea logosta ja värimaailmasta oli oppilaitoksen markkinoinnin suunnittelija Tajzan Sharifin, mediatoimisto Dagmar auttoi visuaalisen ilmeen hiomisessa.

Helsinki Business College Oy

Helsinki Business College Oy ylläpitää Business College Helsinkiä. Business College Helsinki tarjoaa liiketoiminnan sekä tieto- ja viestintätekniikan koulutusta. Se kouluttaa merkonomeja ja datanomeja. Oppilaitoksessa voi suorittaa myös kaksoistutkinnon (merkonomi/datanomi + ylioppilas). Tarjoamme myös ammatti- ja erikoisammattitutkintoja sekä esim. valmennusta KLT-tutkintoon.

TUTUSTU YRITYKSEEN

Muut ilmoitukset

KAIKKI ILMOITUKSET